5 pași pentru a alege cea mai bună școală pentru copilul tău!


Pentru mulți dintre părinți, înscrierea copiilor în clasa întâi devine o adevărată provocare. În ce școală să îmi înscriu copilul, în cea din proximitate sau în școala cu cele mai bune performanțe? Care dintre școli are cele mai bune rezultate la examenele de absolvire, în care dintre școli copilul meu va beneficia de cele mai bune servicii educaționale și unde acesta își va putea dezvolta personalitatea și cultiva cunoștințele?

Chiar dacă nu există un răspuns universal și general valabil la aceste întrebări și factorii care influențează calitatea procesului educațional sunt numeroși și greu de estimat, echipa Școala Mea îți vine în ajutor cu o platformă cu ajutorul căreia părinții vor putea compara școlile de care sunt interesați după o serie de indicatori și, în consecință, vor putea lua cea mai bună decizie privind instituția în care să își înscrie copilul în clasa I.

Iată care sunt cei 5 pași de urmat pentru a lua o decizie informată?

1. Accesează site-ul ScoalaMea.md.

2. Accesează meniul Fișa școlii tale.


În câmpul filtrare avansată indică Raionul sau Municipiul și selectează tipul instituției din cele 3 opțiuni propuse liceu / gimnaziu / școala. Astfel, platforma va afișa toate instituțiile de învățământ din municipiu sau raion, indicând bugetul anual, nota medie la BAC și numărul de elevi. Poți aplica filtre suplimentare ca numărul de elevi în instituția de învățământ, bugetul instituției și reușita la examene.

3. Deschide profilul școlilor rezultate din selecția indicată și compară indicatorii care te interesează.

Din selecția rezultată prin filtrarea avansată, poți afla mai multe informați despre liceul care te interesează accesând butonul Vezi mai multe din caseta fiecărui instituții de învățământ, exact ca în imaginea de mai jos. Indicatorii ce ar putea prezenta interes sunt: numărul mediu de elevi pe clasă, numărul mediu de elevi per cadru didactic, cheltuielile medii per elev și performanța școlară.

View post on imgur.com


4. Compară indicatorii relevanți și cu media pe raion sau municipiu.

Accesează meniul Hărți pentru a compara indicatorii care te interesează cu media pe raion sau municipiu. Hărțile interactive permit vizualizarea mediilor raionale pentru următorii indicatori: numărul de elevi, numărul de cadre didactice, numărul mediu de elevi per clasă, bugetul mediu per elev, rata de executare a bugetului și bugetul total.

5. Ia o decizie informată, fă cea mai bună alegere pentru copilul tău!

Reamintim că Ministerul Educației a anunțat într-un comunicat de presă că începând cu 1 aprilie 2017 au început înscrierile în învățământul primar în toate instituțiile de învățământ din țară, perioada care va dura până pe 19 iunie, conform orarului aprobat de Minister.

Dacă acest articol a fost util pentru tine, distribuie-l și prietenilor tăi!