Școala Mea – vocea generației la cea de-a doua ediție Youth Speak Moldova


Fii vocea generației tale! Sub acest slogan s-a desfășurat cea de-a 2 ediție a „Youth Speak Moldova”, la care a participat cu un atelierul de lucru și proiectul „Școala Mea”. Evenimentul destinat tinerilor a readus în discuție calitatea educației din Republica Moldova, comasând de-a lungul întregii zile trei îndemnuri: Inspiră! Implică-te și Acționează!

Peste 100 de tineri din toată țară au participat la evenimentul desfășurat pe 27 mai, la Tekwill, pentru a împărtăși idei și a crea conexiuni cu persoane din domenii și generații diferite, iar cei 15 speakeri și cele 4 ateliere de lucru, au abordat diferite fațete ale educației din Moldova, prin inspirare, implicare și acțiune!

În cadrul acestui eveniment, echipa Școala Mea, a prezentat în cadrul unui atelier de lucru, cu o durata de 2 ore, subiectul implicării comunității în procesul educațional. Natalia Chitii, comunicator în cadrul proiectului, a adus în discuție importanța implementării instrumentelor de responsabilizare socială și necesitatea de a implica cetățenii în luarea deciziilor, iar Tatiana Savva, economist în cadrul organizației, a subliniat importanța asigurării transparenței banilor publici în educație, dar și principalele provocări în procesul de elaborare ale bugetelor în școli.

Unul dintre participanți a menționat că: „Forumul organizat la inițiativa AIESEC-Chișinău este un eveniment deosebit de util și mă bucură că aflându-mă aici, pot să îmi împărtășesc ideile vizavi de calitatea educației cu semenii mei. De asemenea, mi-a făcut plăcere să aflu mai multe detalii despre instrumentele de responsabilizare socială, iar platforma scoalamea.md, despre care am aflat în cadrul atelierului, o consider, un bun instrument de stimulare a competiției în instituțiile de învățământ general din țară”.

Forumul s-a încheiat cu aplauzele tinerilor entuziașți, nu înainte de remarcile finale de încheiere ale organizatorilor și speakerilor.