Ședința de planificare „Școala Mea” pentru activitățile din anul 2017


Marți, 14 martie, la sediul organizației Expert-Grup a avut loc sedința de planificare a activităților în cadrul proiectului „Școala Mea”, pentru anul 2017. Întâlnirea a reunit la aceeași masă de discuții, reprezentanții Centrului Analitic Indepent Expert-Grup și cei 5 parteneri regionali:

  • Fundația de Dezvoltare din Moldova;
  • Centrul de Resurse pentru tineret Dacia;
  • Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă;
  • Asociația pentru Cooperare și Comunicare Democratică DIALOG;
  • Centrului CONTACT-Bălți.

În cadrul sedinței a fost discutat timeline-ul activităților viitoare din cadrul proiectului și orarul desfășurării instruirilor Consiliilor de Administrație în cadrul celor 20 de școli beneficiare în proiect, prima dintre acestea urmând să aibă loc,  începând cu săpămâna viitoare, în raionul Ungheni. Instruirea Consiliilor de Administrație presupune o sesiune de pregătire privind aplicarea instrumentelor de responsabilizare socială: fișele de implicare, analiza independetă a bugetului și organizarea audierilor publice ale bugetelor, în cele 20 de școli beneficiare.

În cadrul sedinței de lucru, a fost abordat și subiectul creării unei Comunități la nivel național a școlilor beneficiare în cadrul proiectului, prin care acestea să poată împărtăși istoriile de succes în implementarea instrumentelor de responsabilizare socială.  Acestea vor fi publicate pe site-ul ScoalaMea.md pe parcursul întregului an.