„Școala Mea” la hackathon-ul de jurnalism civic din Moldova – Puterea a Cincea


Pe 19 iulie s-a încheiat primul hackathon de jurnalism civic din Moldova, Puterea a Cincea, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent și Internews, iar printre partenerii media ai evenimentului s-a numărat și inițiativa Școala Mea.

Juriul a desemnat trei echipe câștigătoare:
Inițiativa  O platformă pe care utilizatorii se vor putea expune în legătură cu proiecte de legi, hotărâri de guvern și vor putea propune inițiative la nivel local și național.
Official Alert – O aplicație care va permite utilizatorilor să primească notificări ori de câte ori apare  conținut nou pe paginile web ale instituțiilor oficiale: ministere, agenții etc.
Televisor – O aplicație prin intermediul căreia cetățenii simpli vor putea trimite și vizualiza conținut jurnalistic concomitent cu instituțiile media.

Proiectul „Școala Mea”, în calitate de partener al evenimentului,  a fost prezentat la eveniment. Victoria Vlad, coordonator al inițiativei, a vorbit despre practicile utilizării datelor deschise în proiect. La eveniment au ținut prezentări și Iurie Sanduța, director Rise Moldova, Artur Gurău, fondatorul agenției Granat, Serghei Mereuță, consultant IT, Vitalii Moroz,  șeful departamentului New Media, Internews, Ucraina, Alexei Sidorenko, directorul Teplitsa of Social Technologies (Rusia), Oleg Gant, redactorul portalului te-st.ru, Pavel Zingan, directorul companiei Zingan.com, Ruxanda Iarincovschi, developer web, Natalia Buruiană, designer web, Daniela Montecore, fondatoare madein.md .

La eveniment s-au înscris 16 idei de proiecte și peste 60 de participanți, din diverse domenii: IT, jurnalism, antreprenoriat, comunicare, biblioteconomie, societate civilă etc.

Hackathonul Puterea a Cincea își propune să îmbunătățească interacțiunea dintre presă și public cu ajutorul unor aplicații web sau mobile precum și alte instrumente IT inovatoare. Cele trei echipe desemnate câștigătoare de juriu vor beneficia de granturi a câte 3000$ pentru dezvoltarea proiectelor, precum și de alte premii oferite de partenerii evenimentului: vouchere de acces la Generator Hub în valoare de 80 de euro pentru fiecare membru de echipă (oferite de Generator Hub) și vouchere de consultanță în marketing digital în valoare de 500 de euro (oferite de Granat).

Mai multe detalii despre eveniment aici.