Experții Centrului Analitic Independent agreează cu Ministerul Educației lista școlilor beneficiare „Scoala Mea”, în cel de-al patrulea an de proiect


Ana Popa – Coordonatoare a proiectului „Școala Mea” și Alexandru Fală – expert în cadrul aceluiași proiect, au agreat lista școlilor beneficiare pentru anul 2017, în cadrul ședinței cu domnul Valentin Crudu – Șef Direcție Învățământ General, Ministerul Educației.

În cadrul ședintei, s-au discutat activitățile principale planificate pentru acest an în cadrul proiectului, printre care și aranjamentele de semnare a Memorandumurilor multilaterale de colaborare, care vor oficia înregistrarea celor 20 de insituții de învățământ general în comunitatea școlilor care aplică și implementează cu succes instrumentele de responsabilizare socială. De asemenea,  au fost abordate subiectul importanței transparenței și participării în procesul educațional, dar și diversele probleme cu care se confruntă școlile în asigurarea acesteia.

Domnul Vladimir Crudu a menționat necesitatea implimentării instrumentelor de responsabilizare socială oferite de proiect în mod continuu, nu doar pe parcursul proiectului. Astfel, Expert-Grup va facilita aplicarea instrumentelor date în școlile beneficiare ale anilor precedenți, dar și în alte scoli care doresc să le implementeze, în mod independent, prin publicarea tuturor materialelor necesare și ghidurilor de utilizare pe site-ul ScoalaMea.md

Ana Popa, coordonatoare a proiectului, a afirmat că în scurt timp, lista finală a școlilor va fi facută publică, iar directorii școlilor vor fi informați privind rezultatele consultărilor și selecției. Menționăm că decizia asupra listei finale  a școlilor beneficiare este rezultatul unor sesiuni de consultări cu reprezentanți ai Ministerului Educației, Instectoratului Școlar Național, membrilor Consiliului Consultativ al proiectului și partenerilor regionali.