La Chișcăreni, Autoritatea publică locală va prelua exemplul de a organiza audieri publice


Audieri publice la Liceul „Nicolae Casso”, s. Chișcăreni, Sângerei

Autor: Valentina Secureanu, părinte

Duminică, 30 octombrie 2015, în incinta Liceului Teoretic ,,Nicolae Casso” din com. Chișcăreni a avut loc o audiere publică a bugetului școlii la care au participat elevi din instituție și părinții acestora, cadre didactice, reprezentantul partenerul regional Centrul Contact-Bălți, și reprezentanți ai autorității publice locale.

La Chișcăreni, implicarea părinților și comunității în viața școlii devine o tradiție.  „Colaborarea familie-școală-societate”, a menționat directoarea liceului, Maricica Borșci, „este un principiu de care ne conducem în activitatea noastră. Părinții și-au dorit întotdeauna ca copiii lor să crească și să se educe în condiții cât mai bune. Acum vi se oferă o posibilitate în plus de a contribui la participarea civică, la buna distribuire a bugetului liceului.” În concluzie, doamna director a concluzionat că audierile publice promovează transparența, îmbunătățesc imaginea publică a școlii, iar părinții și elevii au posibilitatea să se implice  în procesul de luare a decizilor, să vină cu propuneri pentru îmbunătățirea  procesului educativ.

„Colaborarea familie-școală-societate” a remarcat Silvia Țurcanu, primar de Chișcăreni, „stimulează părinții să participe la dezbateri pe tema educației, într-un spirit deschis, de egalitate și încredere reciprocă. APL va prelua exemplu școlii și va desfășura audieri publice cu privire la proiectul bugetului local pentru 2016. De asemenea va susține în continuare inițiativele tinerilor și va conlucra în scrierea proiectelor pentru atragerea de investiții.”

Părinții în cadrul audierilor au venit cu multe propuneri cu privire la modernizarea cabinetelor de chimie, biologie, fizică pentru îmbunătățirea performanțelor elevilor. Au asigurat Consiliul de Administrare a școlii că se vor implica activ în procesul de păstrare a bunurilor școlii și de atragere a investițiilor.

Audierea publică ne-a convins pe noi, părinții, că implicarea noastră  în viața scolii este oportună și trebuie să-i fie asigurată o continuitate.

Stimați părinți, dacă doriți ca copiii noștri să studieze într-o școală modernă, prietenoasă copilului – implicați-Vă! Schimbarea începe de la noi, nu fiți indiferenți!